Ha megtetszett valami írj az info@idealer.hu címre. Azonnal válaszolunk.

Chromecast

Chromecast

A Chromecast nagyjából akkora, mint egy pendrive, és a tévé HDMI portjára kell csatlakoztatni. Felcsatlakozunk vele az otthoni wifi hotspotunkra, és innentől kezdve már szinte nincs is semmi dolgunk.

 
A számítógépen a Youtube weboldalán lesz a lejátszó fölött egy Chromecast-gomb, és ennek megnyomása után a pc-n megnyitott videó a tévén is elindul. A tévén felbukkanó videó persze nem a számítógépünkről továbbítódik a tévére, a Chromecast közvetlenül az internetről tölti le azt. A lejátszást azonban a pc-ről vezérelhetjük. Ugyanez működik az iOS-es és androidos eszközökön futó Youtube-appokkal is, sőt a vezérlést egyik app/eszköz átadhatja a másiknak.

Mivel a Google más cégeknek is lehetővé teszi a Chromecast használatát, a Netflix videotékájának és a Pandora online rádiójának a tartalmait is tévére lehet sugározni a kütyü segítségével. A későbbiekben más tartalomgyártók is beleprogramozhatják a weboldalukba ezt a funkciót. De már most van egy kísérleti (béta) eszköz, amivel szinte bármit a tévére továbbíthatunk: ez a Chrome böngésző egyetlen megnyitott lapját tudja átküldeni a készülékre.

Tovább az index.hu-n >>